GO! TECHNISCH ATHENEUM BRASSCHAAT

Nieuws

TA Brasschaat
TA Brasschaat
Paasvakantie in lockdown:
Maak een gezonde maaltijd klaar voor jou en je quarantaine-genoten. Dit was de challenge waar de leerlingen mee aan de slag gingen. Samia, leerlinge van 4 Stw, maakte er een gezellige activiteit van samen met haar ouders en stuurde ons dit filmpje. Inspiratie nodig voor het avondmaal? Probeer deze heerlijke couscous eens !
#gezondinuwkot #zorgvoorjezelfendeanderen
TA Brasschaat
TA Brasschaat
TA Brasschaat
Ook onze school kreeg een mooi plekje in dit verhaal !
Fijne vakantie
TA Brasschaat
GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
šŸ¦ IN DEZE VIDEO DOET NIET ALLEEN CORONA DE RONDE...šŸ¦  Corona gaat viraalā€¦ net als jullie prachtige, creatieve en spitsvondige initiatieven van de afgelopen weken! GO! leerkrachten, scholen, centra, internaten, pedagogische begeleiders en alle andere medewerkers van ons net, we hebben absoluut genoten van de mooie berichten die ons bereikten! In de video hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van ontroerende, inspirerende en slimme voorbeelden. Voor velen van jullie staat een welverdiende paasvakantie voor de deur: geniet daar ten volle van, jullie hebben het verdiend! En anderen die zich dag, in dag uit blijven inspannen om leerlingen en internen op te vangen, scholen op te knappen of plannen uit te werken voor na de vakantie: jullie zijn absoluut geweldig. Samen zijn jullie met zā€™n allen ons GO!, dat zich niet laat doen door deze crisis. #fieroponsGO #samenlerensamenleven Zijn te zien in deze video: CVO Antwerpen, GO! Technisch Atheneum Keerbergen, Atheneum Leopoldsburg wordt FLX Secundair Onderwijs, TA Brasschaat, Basisschool Reynaert, GO basisschool 't Pleintje, GO Internaat Dendermonde, freinetschool TintelTuin, GO SBSO Groenlaar, Basisschool 't Egeltje, Basisschool Hertog jan Kortenberg, Permanente Ondersteuningscel CLB GO, KA Beveren, KTA Mobi Gent, Basisschool Graaf van Egmont Bevegem, GO Handelsschool Aalst, Secundair Jan Fevijn, Atheneum MXM - Koninklijk Atheneum Merksem
TA Brasschaat
TA Brasschaat
Momenteel heeft de veiligheidsraad beslist dat de scholen gesloten blijven tot en met de paasvakantie. Mocht deze termijn toch verlengd worden, zal het #afstandsleren nog belangrijker worden. Wij bereiden ons hier nu al op voor.

Wat verandert er concreet?

Vanaf dan zal er ook #nieuwe leerstof worden aangeboden, die als voorbereiding dient voor de lessen die nadien in de klas worden gegeven. Dit is het zogenaamde #preteaching. Het volgen van deze lessen is noodzakelijk om de leerdoelen van dit schooljaar te kunnen behalen.

Dit betekent dat de online lessen en opdrachten niet langer vrijblijvend zijn.
We verwachten dus dat alle leerlingen hier aan deelnemen zodat ze alle kansen benutten om het schooljaar met vrucht te beƫindigen. Het is niet de bedoeling dat u als opvoedingsverantwoordelijke de taak van lesgever op u neemt. Wij verwachten wel dat u het afstandsleren steunt en uw kind aanspoort tot deelname.
#Begeleiden en #motiveren is en blijft natuurlijk steeds een goede hulp.

Wat betekent dit concreet?

In de #digitaleschoolagenda ziet u een aangepast lesrooster.
Dit lesrooster is een #planningsrooster. De opdrachten van de verschillende vakken kunnen op verschillende dagen worden ingepland. De contactlessen (live-sessies) kunnen door de desbetreffende leerkracht enkel op de dag dat ze staan ingeroosterd worden . Aan de rechterkant van de digitale agenda heeft u steeds een overzicht over de geplande taken en eventuele live-sessies.

De leerkracht zal bij de opdracht steeds toelichten wat de verwachtingen zijn.
Als extra ondersteuning kan je eventueel een planningskalender gebruiken. Je kan via deze link een handige planningskalender downloaden. Na de paasvakantie zal elke leerling ook nog een gedetailleerd stappenplan in functie hiervan ontvangen.

Om het evenwicht tussen presteren en ontspannen te bewaren, bewaken we de taakbelasting. We concentreren ons op de essentiƫle leerplandoelen. Maximaal vier uur schoolwerk per lesdag moet volstaan.
Mocht uw kind problemen ondervinden om deel te nemen aan het aangeboden afstandsonderwijs, vragen we u om tijdig contact op te nemen met de school.

Tijdens de paasvakantie worden er geen opdrachten of lessen gegeven. Zo kan iedereen even op adem komen. #genietervan

#trotsoponsGO #samenkunnenwedit #blijfinuwkot
TA Brasschaat
TA Brasschaat
Vandaag zetten we de leerlingen van de afdeling #gezondheids-en welzijnswetenschappen in de kijker. Van hen verwachten we dat ze interesse hebben in het welzijn van mensen. En dat hebben ze bewezen met de thuisopdracht voor het vak voeding : bedenk een gezonde activiteit voor kinderen ! Ziet er heerlijk uit, niet? Heb je zelf een foto van een gezond tussendoortje? Post het !
FieroponsGO #gezondinuwkot #zorgvoorjezelfenanderen
TA Brasschaat
TA Brasschaat
TA Brasschaat
Hoe overbruggen onze leerlingen de weken tot aan de paasvakantie? Voor een opdracht Zedenleer ging Daan van den Bergh, leerling 1AB, creatief aan de slag met playmobil. Leuke tips om structuur in de dag te brengen, niet? De deur sluiten is een nieuwe tip.
#gezondinuwkot #dagplanning
TA Brasschaat